VitaPalm - 100% palmový olej
Výrobní proces:
Výroba palmového oleje probíhá bez jakýchkoliv chemických látek, pouze fyzickou rafinací. Ovoce (plody) jsou tmavě-červené barvy, přičemž každý doroste velikosti větší švestky. Plody rostou ve velkých trsech - jeden trs váží od 10 do 40 kg. Každý plod obsahuje jediné semeno (jádro palmy).
Výrobní proces začíná sterilizací plodů. V mlýnech se mechanickou formou extrahování oddělí dužina od jádra plodu. Rafinací se z dužiny vyrábí palmový olej a z jader palmojádrový olej.
Co obsahuje palmový olej:
Díky novým očišťovacím technologickým procesům se při výrobě palmového oleje zachová až 90% přirozeného karotenu, má nejvyšší obsah přírodního vitamínu E, antioxidantů, prokurzorů vitamínu A, betakaroténu a vitamínů D. Vyváženým složením mastných kyselin dosahuje vysoké kvality a stabilní struktury.
Historie a zdraví:
Díky svému složení je palmový olej důležitým antioxidantem, bohatým zejména na vitamíny A, D a E. Navíc je zcela bez cholesterolu, a proto nezatěžuje srdce a cévy.
Při pohledu do historie zjistíme, že palmový olej se těší velkému využití posledních pět tisíc let. Ve světě je dobře známý, nicméně v Americe a u nás zažívá velký boom právě teď. Jeho oblíbenost stoupá díky antioxidačním účinkům, čímž přispívá k prevenci rakoviny kůže, zpomaluje růst rakovinných buněk prsů, plic, prostaty, žaludku, jater a kůže. Dále působí proti onemocnění srdce.
Pokud máte problémy s hladinou cukru v krvi – nebo jim chcete předejít – sáhněte při další návštěvě supermarketu právě po tomto produktu. K dalším velkým pozitivním účinkům palmového oleje patří prevence onemocnění jater, plic a mentálních poruch, jako je například Alzheimerova choroba.